preskoči na sadržaj

Srednja škola "Brač" Supetar

Login

 

Mjere zaštite
Učenje na daljinu

 

Virtualne učionice

razred poveznica na virtualnu učionicu
1.abdg učionica 1.abg
2.ab učionica 2.abdg
3.ab učionica 3.ab
1.c učionica 1.c
2.c učionica 2.c
3.c učionica 3.c
4.c učionica 4.c
1.h učionica 1.h
2.h učionica 2.h
3.h učionica 3.h
4.h učionica 4.h

 

Virtualna zbornica

Virtualna nastava?
Što više volite, nastavu u školi ili nastavu na daljinu?Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Za maturante

Tražilica
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
OIB

Saznajte svoj osobni identifikacijski broj

Ponude
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
e-Dnevnik

 

više

više

Office 365

ICT Županija

Više

e-Škole, CARNet

više

Priloženi dokumenti:
E-SKOLE 01-12.pdf

CI - SDŽ

Udžbenici iz izbornih predmeta će se nabaviti u dogovoru sa predmetnim nastavnikom.

 

DUMP - FESB

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Literarna sekcija

Otvaram knjigu...

e-Knjižnica

e-Lektire

Državna matura

više

E – savjetovalište

Poveznice

  

  

  

 

 

 

 

 

Računi e-pošte

                   

               

 

Online časopisi i portali

 

 

 

 

 

Nakladničke kuće

  

  

Tražilice

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 1. 2012.

Ukupno: 1234747
Ovaj mjesec: 4075
Danas: 113
GIS - SrednjodalmatinskI otoCi na valovima digiTalne kartografije

CROGIS

Projekt ''SrednjodalmatinskI otoCi na valovima digiTalne kartografije'' je osmišljen od udruge CROGIS kako bi se istaknula i popularizirala inovativna grana ICT-a za održivo upravljanje prostornim podacima - geografski informacijski sustavi (GIS). 

"Navedena informatička metoda predstavlja moćan tehnološki alat za prikupljanje, pohranjivanje, obradu, analizu i vizualizaciju prostornih podataka. S obzirom na izrazitu osjetljivost i ranjivost otočnih (i morskih) ekosustava, korištenjem GIS-a otvaraju se mogućnosti kreiranja održivih prostornih modela za inovativno i održivo upravljanje prostornim resursima.Odabrane školske ustanove za početak provedbe eksperimentalne faze kurikularne reforme na području Splitsko-dalmatinske županije, projektno partnerstvo logično je osmišljeno i uspostavljeno sa srednjim školama ''Antun Matijašević Karamaneo'' iz Visa te ''Srednja škola Brač'' iz Supetra. Korisnici projekta su nastavnici i učenici srednjih škola u Supetru i Visu koji će, nakon edukacije nastavnog osoblja o radu u programskoj GIS aplikaciji, kroz redovne i izborne nastavne programe biti upoznati, educirani i osposobljeni za primjenu suvremenih digitalnih kartografskih alata u budućem održivom upravljanju otočnim resursima, a pojedine učenike će se na ovaj način potaknuti da usmjere svoje akademsko usmjerenje na fakultetske ustanove iz područja STEM-a i ICT-a. Stručnim edukacijskim radionicama za korištenje GIS programskih aplikacija ponajviše bi profitirali nastavnici geografije, biologije, informatike te srodnih nastavnih predmeta u kojima se ostvarenost novodefiniranih ishoda ostvaruje uz pomoć informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Osim nastavnika srednjih škola kroz drugo prioritetno područje Poziva, stručnim bi edukacijama, prema iskazu interesa, o navedenoj problematici bili obuhvaćeni i predstavnici ostalih lokalnih institucija koji u svojem radu/djelovanju mogu primijeniti inovativne razvojne mogućnosti koje pružaju GIS tehnologije (npr. turističke zajednice, vatrogasna društva, zaposlenici gradskih odsjeka za komunalne djelatnosti, prostorno planiranje, zaštitu okoliša, LAG-ovi, udruge za zaštitu i promicanje prirodne i kulturne baštine i dr.). Geografski informacijski sustavi široku primjenu nalaze i kod pravnih subjekata iz područja turizma poput privatnih iznajmljivača (geomarketing), no i kod lokalnih OPG-ova te drugih subjekata koji se bave primarnim gospodarskim sektorom (katastar, zemljišne knjige, ARKOD)."

Edukacije pohađaju učenici koji su na izbornoj nastavi informatike (II.c), geografije (IV.c) i fizike (IV.c) gimanzijskih razreda, te njihovi nastavnici Josip Jurić, Anton Silvester Iskra i Sandra Radulovski.
preskoči na navigaciju