2020-11-21 20:09:45

Šalša Ka’nonina podržana prvim donacijama!

 

Ovaj je tjedan učenička zadruga Lumbrela napravila svoj prvi prototip proizvoda šalše Ka' nonina!

Prisjetimo se, šalša je nastala u sklopu projekta MD.net u suradnju s RERA za koordinaciju i razvoj SDŽ, a prvih 100 proizvoda učenici će prezentirati na GASTROADVENTU 2020. Split u prosincu, gdje će predstaviti ideju, faze projekta i izradu.  

Tom prilikom, lokalna zajednica dala je svoje prve donacije i tako podržala rad učenika.

Gospodin Marinko Klepo u ime Udruženja obrtnika Brača darovao je litru varenika. Dobroj volji pridružila se Osnovna škola Vladimira Nazora iz Postira koja je tiskala učeničke iskaznice, konoba Toni iz Dola darovala je litru maslinovog ulja.

S varenikom počastio nas je i direktor TZ Supetar, Ivo Cvitanić, a Tija Mlinac, upraviteljica PZ Supetar održala je zanimljivo predavanje o vareniku članovima učeničke zadruge.  

Riječi hvale imala je i bračka saborska zastupnica Danica Baričević koja je u saborske klupe ponijela punu kutiju teglica Ka´nonine! 

Vijest o šalši brzo se počela širiti društvenim mrežama i portalima, a neke od članaka možete pročitati preko sljedećih poveznica:

http://www.poduzetnickicentar-aktiva.com/salsa-ka-nonina-ma-bokun-brza/?fbclid=IwAR1wTPK9DiVol1HCT-v_x6AyNUZcFysJekREwSbochqDdfBGoohg3VY4FtA  

https://bracdanas.com/skolstvo/zastupnica-baricevic-posjetila-srednju-skolu-brac-odusevljena-projektom-zadruge-lumbrela-odlucila-salsa-ide-u-hrvatski-sabor/  

Učenička zadruga Lumbrela 

 

 


Srednja škola "Brač" Supetar