preskoči na sadržaj

Srednja škola "Brač" Supetar

Login

Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Učenje na daljinu

 

Virtualne učionice

razred poveznica na virtualnu učionicu
1.abg učionica 1.abg
2.abg učionica 2.abg
3.abg učionica 3.abg
1.c učionica 1.c
2.c učionica 2.c
3.c učionica 3.c
4.c učionica 4.c
1.h učionica 1.h
2.h učionica 2.h
3.h učionica 3.h
4.h učionica 4.h
Virtualna nastava?
Što više volite, nastavu u školi ili nastavu na daljinu?



Za maturante

S ribom mogu sve

Mjere zaštite

SAMOTESTIRANJE NA KORONAVIRUS

Ministarstvo zdravstva

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 1. 2012.

Ukupno: 1463387
Ovaj mjesec: 4155
Danas: 31
e-Dnevnik

 

više

više

Office 365

ICT Županija

Više

e-Škole, CARNet

više

Priloženi dokumenti:
E-SKOLE 01-12.pdf

CI - SDŽ

DUMP - FESB

e-Lektire

Državna matura

više

E – savjetovalište

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Biser mora 2017.
Autor: Sandra Radulovski, 17. 5. 2017.

 

         

   Već tradicionalno naše malo misto ugošćuje poznati međunarodni festival gastronomije "Biser mora". Kuhari, mali i veliki, poznati i nepoznati, sa svih strana Europe, pa i šire, okupili su se od 6. do 9. travnja 2017. godine već 12. put u Supetru.


Srednja škola Brač predstavila se u kategoriji srednjih škola s timom kojeg su činili učenici iz obrazovnog programa za zanimanje kuhar Raul Dragičević, Petar Omerović i Matej Androšević s mentorom Zvonimirom Ljaljićem. "Skuhali" su srebrnu medalju u jakoj konkurenciji od dvadesetak srednjih škola. Mentor i voditelj tima Zvonimir Ljaljić pojašnjava genezu prezentiranih kulinarskih inovacija na sljedeći način: "Inspiraciju za pripremljena jela dao nam je naš otok sa svim svojim bogatstvima i posebnostima. Predjelo smo potražili uz obalu mora i u samom moru. Bio je to rižot od ogrca i priljepaka s punjenim srdelama. Glavno jelo pristiglo je s brdskih pašnjaka našeg otoka bogatih eteričnim biljkama, tako da smo kreirali modernu varijantu vitalca sa sezonskim povrćem i kremom od koromača. Desert smo načinili od naše poznate ovčje škute: pečena škuta na tri načina, sa suhim smokvama, višnjama i bademima."

Kreativnost i originalnost, a ujedno utemeljenost na kulinarskoj tradiciji našeg podneblja, otoka Brača, prepoznata je i nagrađena na ponos naše škole, grada i cijelog otoka Brača.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju