preskoči na sadržaj

Srednja škola "Brač" Supetar

Login

Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Učenje na daljinu

 

Virtualne učionice

razred poveznica na virtualnu učionicu
1.abg učionica 1.abg
2.abg učionica 2.abg
3.abg učionica 3.abg
1.c učionica 1.c
2.c učionica 2.c
3.c učionica 3.c
4.c učionica 4.c
1.h učionica 1.h
2.h učionica 2.h
3.h učionica 3.h
4.h učionica 4.h
Virtualna nastava?
Što više volite, nastavu u školi ili nastavu na daljinu?



Za maturante

S ribom mogu sve

Mjere zaštite

SAMOTESTIRANJE NA KORONAVIRUS

Ministarstvo zdravstva

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 1. 2012.

Ukupno: 1461785
Ovaj mjesec: 2553
Danas: 14
e-Dnevnik

 

više

više

Office 365

ICT Županija

Više

e-Škole, CARNet

više

Priloženi dokumenti:
E-SKOLE 01-12.pdf

CI - SDŽ

DUMP - FESB

e-Lektire

Državna matura

više

E – savjetovalište

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svi sveti i Dušni dan
Autor: Sandra Radulovski, 8. 11. 2019.

 

   


U školi smo obilježili blagdane Svi svetih i Dušni dan. Učenici dodatne nastave iz Biologije s profesoricom Silvanom Dragičević osmislili su i postavili izložbu na temu krizanteme i slastica koje se pripremaju za ove dane. Učenici 3. razreda, zanimanje kuhar, sa svojim majstorom kuharstva Zvonimirom Ljaljićem skuhali su bob i ispekli tradicionalne kolače, blagdanske miljenice, makovnjaču i orahnjaču. 

 

   

 

U realizaciji ove izložbe pomogla nam je Turistička zajednica općine Blato s Korčule darujući nam autohtoni slatki kolač Blatsku lumbliju. Zahvaljujemo se gospođi Maji Šeparović, voditeljici TZO Blato na pomoći i susretljivosti. Naši su učenici i profesori imali priliku probati i osjetiti punoću bogate mediteranske arome stopljene u blatskoj lumbliji, kruščiću koji se sprema više od 200 godina. Za ovaj kolač potreban je i pojačivač okusa poznat kao varenik. Poljoprivredna zadruga Supetar proizvodi Brački varenik vrhunski začin ukuhanog mošta crnog grožđa, koji je dobio zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla. Naši učenici su ga okusili zahvaljujući gospođi Tiji Mlinac, voditeljici PZ Supetar. 

Uživali smo u ovom buketu finih okusa izloženih delicija i zanimljivim pričama vezanih uz njih. 

Učenici 3. razreda opće gimnazije su s profesoricom Margaretom Sargo položili krizanteme na grob kipara Ivana Rendića.   

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju